Zdravi EGO naspram Egoizma
15604
post-template-default,single,single-post,postid-15604,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Zdravi EGO naspram Egoizma

EGO sam po sebi nije ni dobar ni loš.
Pa zašto onda se toliko raspravlja o njemu i zašto često prosuđujemo osobe na osnovu njegovog Ega? Što je to zdravi Ego, a što je to Egoizam? Dali nam treba Ego i koja je njegova funkcija?
Pojam Ego označava našu vanjsku osobnost, naše svakodnevno JA. Psihološki gledano, Ego je dio nas koji „sjećanje“ na bol iz prošlosti projicira na budućnost i boji se od ponavljanja boli, pokušava je izbjeći, ali pri tome nije svjestan ponavljanja istog začaranog kruga.
U svakome od nas živi i odrasli Ego JA, odnosno JA sa kojim se obično identificiramo. Taj dio nas je sposoban za izbore, može se nositi sa frustracijama i dijelovati da bi postigao željene ciljeve.
Također nam taj dio Ega dozvoljava da budemo autonomni, odgovorni, neovisni, da stvaramo materijalna dobra u životu.

No, problem je kada se pokušavamo „izdići“ od svoje okoline, pa postajemo proračunati, kritični, previše mentalni ili materijalistični, arogantni, kompulzivni, kontrolirajući,…..odnosno EGOISTI.

Naša esencija teži ka iscjeljenju boli, želi u životu više spoznaje, gušta, osjećaja slobode i jedinstvo sa duhom, Bogom.
Cilj nam je da steknemo što više sposobnosti da sebe promatramo na objektivan i suosjećajan način. Zadatak svake osobe je da raste i razvija jasan osjećaj sebe, da zna i osijeća svoje granice i prihvati svoja ograničenja.

Stoga vas pozivam na ovo javno predavanje, na kojem ću govoriti kako nastaje Ego, koja je njegova funkcija, što je to zdravi Ego i kako možemo raditi na ozdravljenju Ega.

Mjesto predavanja: Split, prostorija Udruge UGNOST na adresi Bana J. Jelačića 6 (Prokurativa – ulaz sa zapadne strane).

Datum i vrijeme: četvrtak, 25.05.2017. od 18:00 do 19:30
Predavač : Olivera Drutter, integrativna terapeutkinja
Kontakt : 091 586 8107
Ulaz slobodan.