Tijelo i emocije
15598
post-template-default,single,single-post,postid-15598,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Tijelo i emocije

Sve emocije koje osjetimo, osjetimo kroz tijelo. Naš um (mental) ima funkciju da ih imenuje, povezuje i zaključuje zašto se tako osjećamo. Svaka emocija koja nam je bila „previše“ ostaje u našem tjelu kao zapis, odnosno blokada koja se nagomilavanjem pretvara u bolest. Mi smo mentalna, duhovna, tjelesna i emocionalna bića i da bi bili cjeloviti potrebno je raditi na svim aspektima.

Kad ne izražavamo naše emocije, ne dozvolimo sebi da proteku kroz tijelo, a mi se tada odričemo nježnosti i ljubavi prema sebi. Dugotrajnim takvim ponašanjem dolazimo do nezadovoljstva, depresije, besmisla te u konačnici do bolesti. Ako smo živjeli u okruženju sa uvjerenjem da neke emocije nisu „u redu“, mi ih potiskujemo. No, one i dalje postoje u nama samo trebamo naći način kako ih oživjeti u punini i osjetit svu snagu koja se krije u njima – suosjećanje, radost, čežnju, zaigranost, lakoću,…

Na ovom javnom predavanju najviše riječi će biti o emocijama i njihovom utjecaju na naše tijelo i psihu. Zašto su emocije važne, čemu nam služe, kako nas blokiraju u našim željama za samorealizacijom te u odnosima s okolinom, partnerom i obitelji. Da bismo iskreno voljeli sebe, trebamo raditi na prihvaćanju naših emocija, što je i glavna tema ovoga predavanja. Također ću vas upoznati sa osnovama teorije i praktičnog dijela rada po metodi CIR-a, Centra za Integrativni Razvoj ( Zagreb i Split).

Pozivamo sve zainteresirane osobe da dođu i poslušaju ovo besplatno predavanje koje osvijetljava mnoge aspekte našeg života!

Mjesto:

Split, prostorije Udruge UGNOST na adresi Bana Josipa Jelačića 6

(Prokurative – zapad, ulaz je iz Matošićeve ulice)