Predavanje : Vezivanje i Sudbina
15798
post-template-default,single,single-post,postid-15798,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Predavanje : Vezivanje i Sudbina

Petak, 26.04.2019. u 17:30 sati
Narodna knjižnica od grada, Ul. Od Puča 6, Dubrovnik

Predavač: Laslo Pinter

Rođeni smo s nagonom da se vežemo za osobu koja brine o našim osnovnim životnim potrebama: za dodirom, ljudskom toplinom i hranom. Taj nagon se evolucijski formirao i razvijao dugi niz godina i usko je vezan za naš nagon za preživljavanjem. Bez sigurnosti koju nam daje vezivanje za majku (ili osobu koja je zamjenjuje), mi znamo da ne možemo preživjeti prve godine života kako bismo dovoljno sazreli da se možemo sami brinuti o sebi.

Na predavanju ću vas upoznati s psihološkom teorijom vezivanja te vrstama vezivanja i njihovim utjecajem na našu životnu sudbinu.

Fokusirat ćemo se na sljedeće teme:

  • kako vezivanje utiče na naše povjerenje u druge ljude i život
  • kako vezivanje utiče na naš odnos prema zadovoljstvu i užitku
  • kako vezivanje utiče na našu životnu namjeru i životnu motiviranost
  • kakva je razlika između svjesne i nesvjesne namjere
  • kako naša namjera stvara našu sudbinu

Ako vas ove teme zanimaju, pozivam vas na ovo predavanje i veselim se našem zajedničkom druženju.

Na prošlom gostovanju Laszlo Pinter je predavao na temu “Tijelo pamti”, na kojem je objasnio razliku između implicitne (tjelesne) memorije I eksplicitne. Ako niste uspjeli doći na ovo zanimljivo predavanje, možete dio tog predavanja pogledati na snimci na ovome linku.

https://bit.ly/2KUSFm3

Centar za Integrativni Razvoj – CIR škola, je punopravni član Europske asocijacije tjelesno orijentirane psihoterapije (EABP), I član SPUH-a, Savez psihoterapijskih Udruga Hrvatske.

CIR postoji više od 15 godina i djeluje u Zagrebu, Splitu, Budimpešti i Beogradu, a od jeseni kreće sa programom i u Dubrovniku. Ako vas pored osobnog razvoja, zanima i kao buduća profesija, imate priliku kroz predavanja i radionice saznati više o načinu rada i školovanja.

Predavanje je uvod za radionicu: Osvijesti svoje vezivanje i mijenjaj svoju sudbinu, Dubrovnik, 27.04.2019. od 9:30 do 14:00

Prijave su obavezne.

Prijaviti se možete na: 091 586 8107

Email : oledrutter@yahoo.com

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane.

Vaša Olivera