Radionica : Osvijesti svoje vezivanje i mijenjaj svoju sudbinu
15803
post-template-default,single,single-post,postid-15803,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Radionica : Osvijesti svoje vezivanje i mijenjaj svoju sudbinu

ISKUSTVENA RADIONICA:
OSVIJESTI SVOJE VEZIVANJE I MIJENJAJ SVOJU SUDBINU

27.04.2019., od 9:30 do 14:00 sati
Škola Ivana Gundulića, Ul. Sustjepanska 4, Dubrovnik

Vodi: Laslo Pinter

Sigmund Freud je tvrdio da je seksualni nagon naš osnovni životni nagon. John Bowlby je smatrao da je seksualni nagon tek sekundarni, a da je primarni nagon, nagon za vezivanjem. Kasnija psihološka i neurološka istraživanja potvrdila su da je Bowlby bio u pravu.

Nagon za vezivanjem se formirao i razvijao kroz milijune godina i stopljen je s našim nagonom za preživljavanjem. Bez sigurnosti koju nam daje vezivanje za majku (ili osobu koja je zamjenjuje), mi duboko osjećamo da ne možemo preživjeti prve godine života kako bismo dovoljno sazreli da se možemo sami brinuti o sebi. Kao bebe nagonski i osjećajno činimo sve što je u našoj moći kako bismo ostvarili vezanost za osobu koja brine o nama.

Na radionici ćemo istražiti:

  • na koje načine smo se pokušali vezati
  • na koji način smo se uspjeli vezati
  • kako taj način vezivanja utječe na naše povjerenje u ljude i život
  • kako i zašto naš način vezivanja utiče na našu sudbinu
  • kako stvoriti sigurnu vezanost i kako ta promjena može utjecati na naš život i sudbinu

Pozivamo sve hrabre i zainteresirane da pravovremeno rezervirate svoja mjesta na ovoj zanimljivoj radionici.

Cijena radionice je 250kn.

Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail oledrutter@yahoo.com ili na mob  091 586 8107 – Olivera Drutter ili preko web stranice.

Radionici prethodi predavanje:  Vezivanje i sudbina, 26.04.2019. od 17:30 u Narodnoj knjižnici od Grada.

Na prošlom gostovanju Laszlo Pinter je predavao na temu “Tijelo pamti”, na kojem je objasnio razliku između implicitne (tjelesne) memorije I eksplicitne. Ako niste uspjeli doći na ovo zanimljivo predavanje, možete dio tog predavanja pogledati na snimci na ovome linku.

https://bit.ly/2KUSFm3

Centar za Integrativni Razvoj – CIR škola, je punopravni član Europske asocijacije tjelesno orijentirane psihoterapije (EABP), I član SPUH-a, Savez psihoterapijskih Udruga Hrvatske.

CIR postoji više od 15 godina i djeluje u Zagrebu, Splitu, Budimpešti i Beogradu, a od jeseni kreće sa programom i u Dubrovniku. Ako vas pored osobnog razvoja, zanima i kao buduća profesija, imate priliku kroz predavanja i radionice saznati više o načinu rada i školovanja.

Više o CIR školi možete pogledati na : http://www.cir.hr

Vaša Olivera