Predavanje – Karakter ili sudbina
15792
post-template-default,single,single-post,postid-15792,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Predavanje – Karakter ili sudbina

 

ULAZ SLOBODAN

SPLIT

Vrijeme: 2.04.2019. utorak od 18:00 do 19:00

Mjesto: GKMM, Ul.Slobode 2

Predavačica: Olivera Drutter

DUBROVNIK

Vrijeme: 12.04.2019. petak od 18:00 do 19:00

Mjesto. Narodna knjižnica od Grada, Ulica od Puča 6

Predavačica: Olivera Drutter

Dok promatramo naša životna iskustva i obrasce koji se u njima ponavljaju, možemo doći do zaključka kako nam je sudbina, neka viša sila odredila tijek našeg života. Ponekad stječemo dojam da nam je sudbina u nekim aspektima života naklonjena, odnosno dobronamjerna. Postoje i ona neugodna iskustva, koja se periodično ponavljaju ili su stalno prisutna kao nelagoda, i bez obzira  koliko se želimo ostvariti u nekim aspektima života, tu istu sudbinu doživimo kao zlu maćehu. Tu istu sudbinu na kraju doživimo kao dio naše nepromjenjive osobnosti, prozovemo je karakterom i osjetimo se kao hrčci koji trče u kolu a nikamo ne stižu.

Ono što smo prozvali sudbinom, je dio našeg karaktera, satkan od uvjerenja i programa kojim zračimo, privlačimo, odnosno kreiramo životnu svakodnevicu.

Wilhelm Reich, otac tjelesno orijentirane psihoterapije, u radu s klijentima je zaključio kako ljudi slične tjelesne građe imaju slična ili ista uvjerenja, ponašanja i emocionalne blokade. Te blokade je nazvao Karakternim obranama. Naše obrane su nastale kao odgovor na neugodna iskustva od najranijeg perioda života do završetka našeg puberteta. Obrane su nam služile da bi se zaštitili od svih neugodnih emocija. U njima smo izgradili uvjerenje kakvi jedino možemo opstati u svijetu i biti prihvaćeni u njemu. Izgradili smo i dio kvaliteta ali smo se odrekli i dio naše autentične prirodne sile koja želi i danas biti viđena i prihvaćena od nas samih. Tu silu, odnosno našu prirodu osjećamo kao duboku čežnju za slobodom, sigurnosti, prihvaćanjem, ljubavlju, zadovoljstvom, bliskošću,…

Ako smo iskreniji i otvoreniji prema svojim uvjerenjima i iz kojih iskustava ona dolaze, otvaramo se za pozitivnije odnose kako partnerske, obiteljske, prijateljske  ali i poslovne. Stvaramo veći kapacitet za emocije, iskrenije odnose i rasterećujemo svoj sistem kako tjelesni tako i psihološki. Pozivam sve zainteresirane osobe za osobni razvoj, osobe koje žele postati veći kreatori svoje stvarnosti – sudbine da dođu na ovo predavanje.

Također, predavanje je namijenjeno  za sve osobe koje pored želje za osobnim razvojem, razmišljaju i o edukaciji za tjelesno orijentirane psihoterapeute. Naime, mi smo prva škola za  tjelesno orijentirane psihoterapeute u Hrvatskoj  koja je primljena u Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) , i prva Hrvatska škola priznata i primljena u EABP- Europsko udruženje tjelesno orijentiranih psihoterapeuta. Škola u Zagrebu i Splitu postoji već petnaest godina, a od jeseni kreće i prva generacija u Dubrovniku.

Na predavanju su dobrodošle sve punoljetne osobe iskreno zainteresirane za ovakvu vrstu rada.

Za eventualna pitanja i sve zainteresirane, stojim na raspolaganju.

Kontakt broj: 091 586 8107

 Facebook   Integrativni terapeut – Olivera Drutter