Predavanje – Anksioznost i Panični Napadi
15772
post-template-default,single,single-post,postid-15772,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Predavanje – Anksioznost i Panični Napadi

DUBROVNIK
Narodna Knjiznica Grad, Ul. Od Puča 6
25.01.2019, 17.00-18.30

Strah je emocija koja ima svoje pozitivne i negativne strane. Da nemamo straha bezglavo bi prelazili ceste, gladili zmije otrovnice i radili druge nepromišljene radnje. Kod nas kao i kod životinja svrha straha je potpomagati u preživljavanju u realno opasnim situacijama.

Strah postaje neugodna emocija, kada se naš život orijentira oko tog osjećaja. Tada on preuzima kontrolu nad nama, a gušt bivanja u ovdje i sada,  sa kreacijama koje želimo živjeti postanu nam nedostupni. Naše tijelo se grči, dah nam je plitak, isprekidan, osjetimo hladnoću  i naše tijelo formira mišični oklop koji se često manifestira kao bolest.

Strahovi mogu biti suptilniji,  koje tumačimo kao nedostatak samopouzdanja,  obiteljsko nasljeđa  ili kao dio našeg urođenog karaktera. Možda mislite da bi vaš angažman,  kompetentnost i materijalna dobra nadoknadila ono „nešto“ zbog čega nebi više osjećali takav strah. Trenutno zadovoljstvo bi sigurno bilo prisutno, ali onda bi opet iskočio taj neugodni osjećaj koji bi vas tjerao na još veći angažman.

Možda ste ipak tip osobe koji je do nekog perioda svoga života mislio kako je  strah emocija  koja nestanuje kod vas, sve do trenutka kad ste osjetili prvi panični napad. Taj neugodan osjećaj  koji vas protrese do temelja, neznate kad će se ponovo pojaviti, u kojem intezitetu i hoćete li ga preživjeti.

Kronično stanje anksioznosti može formirati mnoge fobije. Najčešća je kao agorofobija,  strah od otvorenog širokog prostora do uskih liftova ili strah od zmija, morskog pasa, miševa, ptica i sl., svašta nešto zbog čega vaša okolina nema razumjevanja.

Na predavanju ću govoriti o zdravom i nezdravom strahu, čemu nam služi, koji kapaciteti stoje iza nezdravog straha i kako nastaje.

Govorit ću o metodi rada Centra za Integrativni Razvoj – CIR školi, odnosno o tjelesno orijentiranoj psihoterapiji. Objasnit ću zašto je neophodan rad sa tjelesnom implicitnom memorijom  ako želimo osjetiti više sigurnosti, zadovoljstva, samopouzdanja u svojoj svakodnevnici.

Dođite na predavanje, potreban je samo vaš iskren interes i znatiželja za sebe.

Predstavit ću i školu CIR, škola za osobni razvoj i edukaciju za tjelesno orijentiranog psihoterapeuta,  koju mi je namjera otvoriti u Dubrovniku. O programu škole možete pogledati na stranici www.cir.hr

U sklopu predavanja najavit ću i radionicu koju ću održati 26.2.2019. subota od 9:00 do 13:00

Mjesto održavanja ćete saznati na predavanju ili na upit , potrebna je i prijava za radionicu na kontakt  091 586 8107  ili oledrutter@yahoo.com

Cijena radionice je 250 kn.

O ovoj temi sam govorila na TV Jadranu i Radio Split,  koje možete pogledati i poslušati na linkovima:

1. TV Jadran, tema „ Tijelo, emocije i naša psiha“i „ Panični napadi i anksioznost“

2. Radio Split, tema „Strahovi, panični napadi i anksioznost“

 

Veselim se vašem dolasku.