JAVNO PREDAVANJE Ploče : Kako zacijeliti povrede iz djetinjstva metodama CIRa
15865
post-template-default,single,single-post,postid-15865,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

JAVNO PREDAVANJE Ploče : Kako zacijeliti povrede iz djetinjstva metodama CIRa

PLOČE
Datum: 17.10.2019. četvrtak
Sat : 19:00
Adresa : Narodna knjižnica Ploče, Vladimira Nazora 12/a

Kada pričamo o nekoj osobnoj problematici koja nam se u životu stalno iznova vraća u različitim odnosima i situacijama, osjetimo bespomoćnost i frustraciju našeg Unutarnjeg djeteta. Neovisno o tome koliko nam je godina svi mi imamo Unutarnje dijete ali ga nismo svijesni. Nekada okolina prepozna i zrcaliti prisutnost Unutarnjeg dijeteta kod nas i kažu nam”Ponašaš se kao dijete od pet godina” ili “Imaš dušu dijeteta”.
Vrlo često iz pozicije nezrelog unutarnjeg dijeteta donosimo odluke i ulazimo u kontakte koji nisu dobri za nas. Rezultati takvih odnosa su autodesruktivne/destruktivne i vode ka nezadovoljstvu, depresiji, ovisnostima, osjećaju nesigurnosti, anksioznosti, agresiji i sl.
Naše Unutarnje dijete je puno više od nezrelosti. Ono ima cijeli dijapazon intenzivnih osjećaja – radosti i boli, sreće i tuge. Unutarnje dijete funkcionira u modusu desne strane mozga: postojanja, osjećanja i doživljavanja. Zanemarivanjem naših potreba, osjećaja, viđenja i uvažavanja našeg Unutarnjeg dijeteta, mi se odrčemo najboljih dijelova sebe. Vrlo često zanemarujemo i negiramo sebe/Unutarnje dijete onako kako su to činili odrasle osobe u našem djetinjstvu.
Ako smo kao dijeca imala iskustvo napuštenosti, podređenosti, kritiziranosti ili zanemarivanja, često u odrasloj dobi projeciramo na druge da će nas povrijediti a nesvijesni da sami sebe napuštamo.
Iz straha da ne doživimo ponovo povrede iz djetinjstva, razvijamo potrebu za savršenstvo i na taj način još više se udaljimo od Unutarnjeg dijeteta.
Naše Unutarnje dijete ima kvalitete kao što su: kreativnost, razigranost, znatiželju, nesputanost, veselje, privrženost, taktilnost, nježnost, upornost, prisutnost I još puno toga. Ovo su kvalitete koje naša odraslost treba ako želimo više osjećaja slobode, odvažnosti, ljubavi i novina u životu. Korijen odraslosti treba srce i krila dijeteta.
Dok ne steknemo namjeru da učimo od svojeg Unutarnjeg djeteta, nećemo izliječiti unutarnju izolaciju, bol, odbačebnost, neviđenost i nećemo postati cjeloviti.
Osjećamo se samima kad nismo povezani sa sobom, a onda se osjećamo osamljeno jer se nemožemo povezati sa drugima. Ne možemo voljeti druge ništa više nego što volimo sebe i ne možemo prihvatiti tuđu ljubav dok ne prihvatimo vlastitu. S toga, dođite na predavanje i saznajte kako upoznati, prihvatiti i zavoljeti svoje Unutarnje dijete. Povedite svoje radoznalo dijete i učite kako od njega možete naučiti puno o sebi o stvarnom JA.

Centar za integrativni razvoj je prva škola koja se bavi područjem osobnog razvoja kroz četvorogodišnji program integrativne – tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti u Hrvatskoj i u ovome dijelu Europe.
Ovo javno predavanje je ujedno i najava za otvaranje škole Centar za Integrativni Razvoj (CIR) Dubrovnik. Škola kao takva postoji već 19 godina u Zagrebu, Splitu, nešto kraće i u Budimpešti, Rijeci. Za sve koji žele više saznati o mom osobnom radu ili vas zanima upis u školu CIR, stojim na raspolaganju nakon predavanja.

Za sve informacije možete me kontaktirati na 091 586 8107 ili putem mail: oledrutter@yahoo.com
O meni možete pročitati na https://oliveradrutter.com/
O CIR školi http://www.cir.hr/

Vaša Olivera