UPISI U ŠKOLSKU GODINU 2019/2020 SPLIT I DUBROVNIK
15828
post-template-default,single,single-post,postid-15828,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

UPISI U ŠKOLSKU GODINU 2019/2020 SPLIT I DUBROVNIK

Nešto o meni, nešto o CIR-u

Upisi za novu generaciju pri CIR-u (Centru za Integrativni Razvoj) 2019. /2020. su započeli. Svake godine neposredno pred upise, sjetim se uzbuđenja koje sam imala prije desetak godina, kada sam i sama odlučila krenuti na ovaj put. Bila je to godina s puno pitanja na koja nisam znala odgovore. Ni moja okolina mi nije znala dati odgovore na mnogobrojna pitanja. S prijateljicama sam znala često komentirati: “Zašto nas nitko nije učio o odgoju, o osjećajima, kako se nositi s problemima, konfliktnim situacijama i nezadovoljstvom u sebi”, “Kako razriješiti neke odnose, tko je kriv i kako ih popraviti”.Uvijek bi se pitale zašto ne možemo uživati u trenutku i kako osjetiti taj unutarnji mir. Tada sam preko jedne prijateljice, kojoj sam neizmjerno zahvalna, čula za školu CIR. Preporučila mi je ovu školu kako bi upoznala sebe i saznala sve što me zanima. Bila je u pravu. Za mene to je ŠKOLA ŽIVOTA. U CIR-u učimo sve ono što se smatralo da bi “nekako trebali znati- naučiti”, kao da nam je prirodno zadano kao i nagon za sisanje. Često na predavanjima čujemo komentar /upit a zašto nas o tome ne uče u školi. Ne znam. Ali znam da imate priliku učiti, rasti i živjeti na jedan puno zadovoljniji i potpuniji način ako upišete ovu školu. Meni je omogućila da se oslobodim stisnutosti, grča, nemira, nezadovoljstva, neosjećanja, straha, krivnje, srama…znam da ima još prostora za rast,…. veselim mu se.

S prošlom generacijom sam počela predavati u školi CIR kao asistent i time je ostvarena moja želja da iskustvo, osjećaje i znanje koje sam stekla kroz školovanje sada mogu prenositi na nove generacije. Možda ste već bili na nekim od mojih javnih predavanja, mogli ste me i upoznati, osjetiti. Govorila sam često o važnosti odnosa dijete – roditelj u prvim godinama i kako ona utječu na formiranje naše osobnosti, osjećaja sebe i obrasce ponašanja po kojima funkcioniramo u odraslosti. Često sam naglašavala kako kao roditelji sadašnji ili budući da imamo priliku ispravljati stvari, učiti o odnosima tako što prvo naučimo o svojim ranim odnosima /vezivanjima s roditeljima. Učestalo sam ponavljala kako iracionalni strahovi (panični napadi, fobije i anksioznosti), osjećaji konstantnog srama i krivnje nisu osjećaji s kojima smo došli na svijet, već su stečena i moguće ih se osloboditi kroz ovakav rad na sebi kakav nudimo mi na CIRu.

Zadovoljstvo mi je što ću ovu školu sa svojim mentorima i osnivačima otvoriti i na jugu Dalmacije, u Dubrovniku. Otvaranjem škole u Dubrovniku širim krug mogućnosti za kvalitetniji suživot s najmilijima, odnos pun ljubavi i podrške prema sebi i drugima. Zahvaljujem se kako mom glasniku/prijateljici, tako i osnivačima, mojim mentorima Laszlu i Tomislavu na povjerenju.

Bez obzira je li je vaš interes više vezan za osobnu problematiku i potrebu da sebi pomognete ili drugima, dobro došli ste. Ova škola je prvenstveno namijenjena za osobni rast i razvoj, a onda tko se prepozna u ovome imat će punu podršku i kompetentan tim koji će vas podržati.

“A learning curve is essential to growth” – Tammy Bjelland

O programu

Program za osobni razvoj i terapijski rad namijenjen je svim punoljetnim odraslim osobama bez obzira na prethodno obrazovanje koje su predane i zainteresirane za vlastiti osobni razvoj. Ovo je program koji pojedincima zainteresiranim za istraživanje samog sebe nudi siguran proctor. Pored vas je stručno vodstvo i podrška za otkrivanje vlastitih dubljih slojeva i obrazaca, približavanje stvarnome sebi, otkrivanje vlastite biti i preuzimanje odgovornosti za vlastiti život i mogućnost njegove kreacije.

Bez obzira upisuju li Program kao oblik stručnog usavršavanja nakon studija iz područja psihologije i duhovnosti ili im je ovo prva edukacija u tom području, polaznici su primarno podržani u primjeni stečenih znanja za vlastiti osobni razvoj.

Kroz četverogodišnji program polaznike upoznajemo s cjelovitim pregledom vodećih progresivnih, tjelesno orijentiranih i integrativnih psihodinamičkih pravaca iz teorijske i iskustvene perspektive. U svome radu Program je za razliku od formalnog obrazovnog sustava dominantno orijentiran na tehnike učenja koje se temelje na vlastitom iskustvu, pa je stoga i teorijski dio nastave redovno popraćen praktičnim vježbama. Takvom tehnikom učenja pristupa svakom pojedinom polazniku individualno, to jest naglasak edukacije stavljen je na individualnu i osobnu primjenu stečenih znanja. To ujedno znači i da su tehnike učenja uz mentalno, orijentirane i na emocionalno i tjelesno učenje.

Centar za integrativni razvoj punopravni je član EABP-a – Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu terapiju, te SPUH-a – Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Dodatne informacije o programu za osobni razvoj i terapijski rad možete pronaći na web stranici CIR.

Izvedba programa

Nastava se izvodi kao četverogodišnji program u kojemu svaka godina prati akademsku godinu i traje 4 modul/tjedna, to jest četverogodišnji program traje ukupno 16 modula/tjedana.

Svaki modul traje 5 dana (subota-srijeda) s razmakom od dva mjeseca.

Uz nastavu u modulima, svaka godina uključuje i rad s mentorima u obliku zadaća te minimalno 12 individualnih terapija s terapeutom koji radi po metodama CIRa. (ukupno 48 individualnih terapija za cijelo vrijeme trajanja programa)

Treća i četvrta godina uz individualne terapije uključuju i 8 termina prakse terapijskog rada te 6 individualnih supervizija godišnje (ukupno 12 individualnih supervizija za cijelo vrijeme trajanja programa).

Uz navedeno, unutar četverogodišnjeg programa polaznici su obvezni odslušati 30 sati anatomije.

*ako je polaznik četverogodišnjeg programa medicinske struke, nastava anatomije u sklopu programa nije potrebna.

Datumi škole za Split i Dubrovnik, cijena školarine

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu te ju poslati na oledrutter@yahoo.com. Prijavnicu možete pronaći na linku u prilogu.

PRIJAVNICA

Za dodatne informacije možete se javiti na mail ili na 091 586 8107 – OLIVERA.

Termini CIR – škole Split 2019./20. 

1. tjedan 16. – 20.11.2019

2. tjedan 18. – 22.01.2020.

3. tjedan 14. – 18.03.2020. .

4.  tjedan 09. – 13.05.2020.

Termini CIR – škole Dubrovnik 2019./20.

  1. tjedan 30.11. – 04.12. 2019.

2. tjedan 01.02. – 05.02.2020.

3. tjedan 28.03. – 01.04.2020.

4. tjedan 02.05. – 06.05.2020.

Godina se sastoji od 4 modula po 5 dana a cijena godišnje školarine iznosi 1.600 Eur odnosno 12.000,00 kn.

Plaća se iznos od 3.000,00 kn po modulu kod dolaska. (12.000,00 kn/4 modula)

Za rane prijave (do 01.08.2019.) uz nepovratnu akontaciju od 750,00 kn dobiva se popust od 5% , a cijena tada iznosi 11.400,00 kn, tj. 2.850,oo kn po modulu.

Ako uz to plaćate cijeli iznos odjednom, popusti se zbrajaju te tako ostvarujte popust od 10%

Ako ste se odlučili upisati u školu, a informacije o školi ste čuli od mene osobno, preko mojih predavanja iii putem moga videa, molim vas naznačite to u prijavnici. Također ako mislite da bi nekoga od vaših prijatelja i poznanika mogla zanimati škola, molim vas proslijedite informacije.

Za bilo kakve informacije vezano za upis ili terapije slobodno me kontaktirajte na 091 586 8107

Želim vam ugodno toplo ljeto, da napunite baterije i vidimo se na jesen

Vaša Olivera

Napomena : Akontaciju za CIR Split uplaćujete na :

IBAN CIR-SPLIT

HR6923600001102521013

Opis plaćanja : Akontacija seminara

Akontaciju za CIR Dubrovnik uplaćujete  na:

Olivera Drutter – Savjetovanje

Raiffeisen bank

HR1324840081135064918

Opis plaćanja: Akontacija seminara