UPISI – Četverogodišnji program za osobni razvoj i terapijski rad
15921
post-template-default,single,single-post,postid-15921,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

UPISI – Četverogodišnji program za osobni razvoj i terapijski rad

Četverogodišnja edukacija osobnog razvoja i integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije po metodi Integrative Core Dynamics Centra za integrativni razvoj

U studenom počinje nova školska godina, a prijave za edukaciju u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Budimpešti i Beogradu su otvorene.

Četverogodišnji program osobnog razvoja i integrativne tjelesne psihoterapije namijenjen je svim punoljetnim odraslim osobama, bez obzira na prethodno obrazovanje, koje su zainteresirane za vlastiti osobni razvoj. Ovaj program vodimo uz kontinuirano usavršavanje od 2003. godine i prvi je program integrativne tjelesne psihoterapije u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Osobama zainteresiranima za istraživanje sebe nudi siguran prostor, stručno vodstvo i podršku za otkrivanje dubljih slojeva psihe i razrješenje negativnih obrazaca unutar sebe na tjelesnoj, emocionalnoj, voljnoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

Ovom edukacijom polaznici stječu praktično znanje:
– Kako da iscijele bol koja stvara osjećaj nepovezanosti, nezadovoljstva ili besmisla te im vraća osjećaj cjelovitosti i sposobnosti da kreiraju i žive život kakav su oduvijek željeli.
– Kako da se stabilno povežu s vlastitim osjećajem sigurnosti te iz takve psihofizičke ukorijenjenosti grade bolji odnos sa sobom i bližnjima te vlastitim životnim i poslovnim ciljevima.
– Kako da brinu o vlastitom zdravlju kroz praktične vještine psihofizičke samoregulacije.
– Kako da svladaju osnovne vještine integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije.

Bez obzira upisuju li ovaj program kao oblik stručnog usavršavanja nakon studija ili im je ovo prva edukacija u ovom području, polaznike se podržava u primjeni stečenih znanja za vlastiti osobni razvoj. Nakon završetka svih dijelova programa, polaznici stječu diplomu praktičara integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije Integrative Core Dynamics.

Kroz četverogodišnji program polaznike upoznajemo s cjelovitim pregledom vodećih progresivnih, tjelesno orijentiranih i integrativnih psihodinamičkih pravaca iz teorijske i iskustvene perspektive. Za razliku od formalnog obrazovnog sustava, naš program je orijentiran na tehnike učenja koje se temelje na vlastitom iskustvu pa je stoga i teorijski dio nastave redovno popraćen praktičnim vježbama. Takvom tehnikom učenja pristupamo svakom pojedinom polazniku individualno te je naglasak edukacije stavljen na individualnu i osobnu primjenu stečenih znanja. To ujedno znači da su tehnike učenja osim na mentalno, orijentirane i na emocionalno i tjelesno učenje.

Dodatne informacije i prijavnicu za Četverogodišnji program osobnog razvoja i integrativne tjelesne psihoterapije možete pronaći na sljedećem linku:
PROGRAM ZA OSOBNI RAZVOJ

PRIJAVNICA 

Pregled programa:

A) Psihodinamika – Razvojne traume, rad sa unutrašnjim slikama, obiteljska terapija

Teorija vezivanja
Rani razvoj djeteta
Psihotrauma
Obiteljske konstelacije
Integrativna analiza snova – Jungijanske osnove

B) Psihodinamika – Tjelesno orijentirani terapijski rad

Integrativne Core Dynamics – rad sa pokretom, vibracijama, dahom i glasom
Karakterne obrane – neorajhijanska Core energetika
Segmenti po Reichu
Tijelo i psihodinamika – međuodnos
Tehnike disanja i trauma i transcendencija
Terapija plesom i pokretom

C) Transpersonalna i intgralna psihologija – Duhovnost

Tijelo, energija i svjesnost – međuodnos
Tehnike disanja integracija sržne osobnosti i vanjske osobnosti
Duhovna psihologija po Pathworku
Maska, Niže Ja, Više Ja
Ego i esencija
Wilberova mapa svijesti – teorije ljudske svijesti
Integrativna duhovnost
Energetska tijela i svjesnost

Unutar metodologije rada program se izvodi kroz metode tjelesno-orijentirane terapije to jest individualni i grupni procesni rad. Uz teorijski aspekt, program se temelji na osobnom iskustvu polaznika.

Izvedba programa:
Nastava se izvodi kao četverogodišnji program u kojemu svaka godina prati akademsku godinu i traje 4 modula, to jest četverogodišnji program traje ukupno 16 tjedana.
Svaki modul traje 5 dana (subota-srijeda) sa razmakom od dva mjeseca.

Uz nastavu u modulima, svaka godina uključuje i rad s mentorima u obliku zadaća te minimalno 12 individualnih terapija sa terapeutom koji radi po metodama CIRa. (ukupno 48 individualnih terapija za cijelo vrijeme trajanja programa)

Treća i četvrta godina uz individualne terapije uključuju i 8 termina prakse terapijskog rada te 6 individualnih supervizija godišnje (ukupno 12 individualnih supervizija za cijelo vrijeme trajanja programa).

Uz navedeno, unutar četverogodišnjeg programa polaznici su obvezni odslušati 30 sati anatomije.

*ukoliko je polaznik četverogodišnjeg programa medicinske struke, nastava anatomije u sklopu programa nije potrebna.

Centar za integrativni razvoj organizirana je platforma koja se bavi područjem osobnog razvoja prvenstveno kroz prvu školu integrativne psihoterapije i duhovnosti u Hrvatskoj i u ovome dijelu Europe. Uz školu, CIR se osobnim razvojem bavi i kroz različita predavanja, radionice i edukacije. Nastao je kao manifestacija dugogodišnjeg rada u području osobnog razvoja dvojice osnivača – Lasla Pintera i Tomislava Senečića – koji su objedinili svoja iskustva stečena na međunarodnim edukacijama i razvili vlastitu integrativnu metodu.

Centralni dio našeg djelovanja je četverogodišnja škola psihodinamike i duhovnosti u Zagrebu, Splitu, Budimpešti, Beogradu, Rijeci i Dubrovniku.

Vizija koju pratimo vlastitom namjerom i djelovanjem uključuje permanentno razvijanje i nadograđivanje edukacijskog sustava koji smo izgradili.

Naša škola, to jest četverogodišnja edukacija, jezgra je našeg edukativnog rada koja se bavi teorijskim i iskustvenim pristupom osobnom razvoju te terapijskim radom u profesionalnom smislu ili integracijom vještina terapijskog rada u druge poslove i vještine.

U metodologiju rada uključena su područja; Tjelesno orijentirane psihoterapije, Klinička psihologija (rani razvoj djeteta), rad i znanja o psihotraumi, dubinska analiza snova po C. G. Jungu.
Duhovni aspekt obuhvaća učenja Pathworka (duhovne psihologije) i teorija ljudske svijesti (K. Wilber).

Centar za integrativni razvoj punopravni je član EABP-a – Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu terapiju, te SPUH-a – Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske
Dodatne informacije o školi i programu možete pronaći na www.cir.hr
Za sva pitanja vezano za upis u CIR Dubrovnik i CIR Split možete me kontaktirati putem maila oledrutter@yahoo.com ili na broj 091 586 8107