SLOBODA I ODGOVORNOST spram svojih i tuđih očekivanja Dubrovnik i Split
15933
post-template-default,single,single-post,postid-15933,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

SLOBODA I ODGOVORNOST spram svojih i tuđih očekivanja Dubrovnik i Split

Predavanje Split
15.09.2020. utorak od 18:00
Gradska knjižnica M.Marulić
Ul.Slobode 2

Radionica Split
20.09.2020. nedjelja od 10:00-14:00
Adresa : prilikom prijave
Cijena radionice : 300,00 kn

Predavanje Dubrovnik
17.09.2020. četvrtak u 18:00
Ljetnikovac Skočibuha
Cvijete Zuzorić 4
Dubrovnik

Radionica Dubrovnik
19.09.2020. subota od 9:00-13:00
WeDU yoga centar,
Lapadska obala 6,
Dubrovnik

Cijena radionice : 300,00 kn

 

U vrijeme COVID-a gdje nam je ograničenjima oduzet jedan vid slobode koju smo imali do sada, možemo primijetiti da se diže jedna kolektivna frustraciju u društvu koja zapravo zrcali svoje unutarnje osjećaje. Kod nekih to može dignuti ogromnu količinu straha pa se ograničavamo od bilo kakvog kontakta, dok kod drugih to može izazvati osjećaj oduzimanja prava na slobodu i izaziva buntovnika u nama.

Svaka snažna emocionalna reakcija na situaciju u kojoj jesmo i tjelesna senzacija kao što su  frustracija, nemir, stiskanje, strah, bijes,… govore o našim ranijem neugodnim iskustvima i čežnji i potrebi za slobodom. Govori nam o mjestima gdje smo ranjeni i gdje nam je potrebno zacjeljenje.

Pored potrebe da smo sigurni, prihvaćeni, viđeni, voljeni, potreba za slobodom je jednako bitna za naš zdrav osjećaj sebe, osjećaj cjelovitosti i ispunjenosti.

Generalno slobodu možemo osjetiti kao „čežnja da možemo biti svoji – imati svoje JA“, odnosno:

– Slobodni od tuđih/svojih očekivanja i tuđeg mišljenja

– Slobodni od učestalih osjećaja straha, srama, krivnje,..

– Slobodni u osjetu svoje živosti, seksualnosti

– Slobodni u istraživanju svojih interesa, znatiželje, rasta i razvoja

– Slobodni u postavljanju svojih granica kroz izražavanje svojeg ‘NE, NEĆU, NE ŽELIM’

– Slobodni od krivih uvjerenja da samo kad smo dobri, snažni, pametni i vrijedni za druge, imamo pravo na biti i  postojati

– Slobodni da izađemo iz odnosa/braka/partnerstva u kojem se osjećamo loše, nezadovoljno, zanemareno

– Slobodno izražavati kako se osjećamo i što nam je potrebno

– Slobodno uživati bez straha od kažnjavanja, osude, moraliziranja,..itd.

 

Sloboda znači i odgovornost, a to nas često plaši. Sloboda je kada odgovorno i zrelo radimo izbore u životu i prihvaćamo ih kao svoje. A da bi postupali odgovorno i zrelo, moramo stati u vlastiti autoritet.

Većina nas na nekim razinama još uvijek donosi odluke ili ih ne donosimo iz ranjenog dječjeg dijela kojeg često nismo svjesni. Taj ranjeni dio nas traži viđenost, prihvaćanje i nova zdravija iskustva. U odraslosti možemo uz pomoć terapeuta izgraditi jedan zdraviji, ugodniji i odgovorniji odnos prema sebi. A u radu s našim povredama potrebno je uključiti rad s tijelom jer u našim tijelima spavaju naše rane i naš lijek. Spava naša implicitna memorija i naša životna energija koja želi manifestaciju na jedan zdraviji i svrsishodniji način.

Predavanje ću održati ispred Centra za Integrativni Razvoj – CIR, u kojem trenutno vršimo upise za novu generaciju za osobni razvoj i terapijski rad 2020/2021.godine, za sve koji žele kroz individualni i/ili grupni rad raditi na sebi.

!!! Molim sve koji imaju namjeru doći na predavanje da ponesu masku i da dođu 10-tak minuta ranije zbog prijave podataka koje smo dužni imati spram stožera. Broj sudionika je  također ograničen. Hvala vam na razumijevanju.!!!

 

RADIONICA : SLOBODA  &  ODGOVORNOST spram svojih i tuđih očekivanja

Kako bismo došli do osjećaja slobode prvo moramo upoznati sva uvjerenja koja stoje na tom putu osjećaja. Osjećaje koje percipiramo na tjelesnoj razini su često stisnutost i osjećaj straha da će se nešto loše dogoditi, ako smo svoji; ako smo autentični. Kako bi došli do osjećaja slobode trebamo osjetiti svoju unutarnju snagu, svoju autonomiju i jačati volju.

Na radionici ćemo u interaktivnim vježbama istraživati:

–              Što/tko je to što je lomilo našu volju i slobodu izražavanja.

–              Istraživat ćemo što smo to usvojili kao dio identiteta a nikad se u tome nismo osjećali kao u svojoj ‘koži’.

–              Istraživat ćemo svoje NE, NEĆU, NE ŽELIM i na kojim područjima nam je najteže ostati u njima (u svojim granicama)

–              Istraživat ćemo za čim čeznemo u životu.

Pozivam sve zainteresirane da se prijave na 091 586 8107 ili na mail oledrutter@yahoo.com

Ili na messenger najkasnije do 18.09.2020.

O samom programu škole možete više pročitati na linku CIR PROGRAM ZA OSOBNI RAZVOJ

Sva pitanja vezano za upis i pomoć pri upisu stojim vam na raspolaganju.