RADIONICA I PREDAVANJE DUBROVNIK: Što je to karakter, kako se formira i možemo li ga mijenjati ?
15902
post-template-default,single,single-post,postid-15902,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

RADIONICA I PREDAVANJE DUBROVNIK: Što je to karakter, kako se formira i možemo li ga mijenjati ?

BESPLATNO PREDAVANJE : Što je to karakter, kako se formira i možemo li ga mijenjati ?

12.06.2020. petak u 17:30

Narodna knjižnica Saloča od zrcala

Od puča 6

Dubrovnik

 

RADIONICA : Što je to karakter, kako se formira i možemo li ga mijenjati ?

14.06.2020. Nedjelja Od 9:00 do 14:00

WeDu Yoga centar

Lapadska obala 6

Dubrovnik

Link na prijavu : OBRAZAC PRIJAVE

‘Više je uma u tvome tijelu nego u najboljoj tvojoj mudrosti’

                                                                      Friedrich Nietzsche

 

Za razliku od temperamenta koji je pretežno uvjetovan nasljednim faktorom, za karakter kažemo da je stečen kroz životna iskustva. Karakter nastaje u interakciji sa okolinom primarno unutar obitelji ali i šire okoline. Pod pojmom ‘karakter’ pokušavamo pobliže opisati osobu i njene vrline ili mane kao što je izjava ‘Ona ti je jakog karaktera’  ili  ‘Težak ti je njen karakter’.

Različiti psihološki pravci su napravili i različite podjele karaktera koje se u mnogim slučajevima podudaraju u opisu a različito nazivaju. Međutim niti jedna ne daje tako detaljan opis nastanka, njene funkcije i djelovanja kao što to daje Integrativna – tjelesno orijentirana psihoterapija.

Wilhelm Reich, otac tjelesno orijentirane psihoterapije, u radu s klijentima je prvi zaključio kako ljudi slične tjelesne građe imaju slična ili ista uvjerenja, ponašanja i emocionalne blokade. Te blokade je nazvao je Karakternim obranama. Naše obrane su nastale kao odgovor na neugodna iskustva od najranijeg perioda života do završetka našeg puberteta. Obrane su nam služile da bi se zaštitili od svih neugodnih emocija. U njima smo izgradili uvjerenje kakvi jedino možemo opstati u svijetu i biti prihvaćeni u njemu.U tim obranama (karakteru) – izgradili smo i dio kvaliteta ali smo se odrekli i dio naše autentične prirodne sile koja želi i danas biti viđena i prihvaćena od nas samih. Tu silu, odnosno našu prirodu osjećamo kao duboku čežnju za slobodom, sigurnost, prihvaćanjem, ljubavlju, zadovoljstvom, bliskošću,…

Ako smo iskreniji i otvoreniji prema svojim uvjerenjima i iz kojih iskustava ona dolaze, otvaramo se za pozitivnije odnose kako partnerske, obiteljske, prijateljske ali i poslovne. Stvaramo veći kapacitet za emocije, iskrenije odnose i rasterećujemo svoj sistem kako tjelesni tako i psihološki a time i naš karakter postaje ugodniji nama i drugima.

Pozivam sve zainteresirane osobe za osobni razvoj, osobe koje žele postati veći kreatori svoje stvarnosti – da dođu na ovo predavanje.

Na predavanju su dobrodošle sve punoljetne osobe iskreno zainteresirane za ovakvu vrstu rada.

Za predavanje je obavezno ispuniti prijavnicu zbog ograničenog broja osoba koje mogu biti prisutne u knjižnici u isto vrijeme.

Link na prijavu : OBRAZAC PRIJAVE

 

RADIONICA : Što je to karakter, kako se formira i možemo li ga mijenjati ?

14.06.2020. Nedjelja Od 9:00 do 14:00

WeDu Yoga centar

Lapadska obala 6

Dubrovnik

Na radionici ćemo kroz interaktivne vježbe otkrivati našu stvarnu prirodu i potencijal koji želimo živjeti. Kroz vježbe otkrivat ćemo koja je naša dominantnija karakterna obrana, doticati naša povrede i stvarati veći kapacitet i razumijevanje istih upoznavajući našu autentičnu prirodu.

Potiskivanjem svoje prirode potisnuli smo mnoge kapacitete za koje nismo ni svjesni da ih imamo, pa je ovakav rad na sebi uvijek i ugodno iznenađujući. Kako smo sebi najčešče najveći misterij, ova radionica vam nudi dublju povezanost sa sobom i razumijevanje vaše unutarnje dinamike a time i više zadovoljstva.

Predavanje i radionica su namijenjene za sve osobe koje pored želje za osobnim razvojem, možda  razmišljaju i o edukaciji za tjelesno orijentirane psihoterapeute. Naime, mi smo prva škola za tjelesno orijentirane psihoterapeute u Hrvatskoj koja je primljena u Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) , i prva Hrvatska škola priznata i primljena u EABP- Evropsko udruženje tjelesno orijentiranih psihoterapeuta.

Škola u Zagrebu, Rijeci, Budimpešti, Beogradu i Splitu postoji več 20 tak godina, a od jeseni kreće i druga generacija u Dubrovniku.

S obzirom da je ovo radionica tjelesno orijentirane terapije, upoznavat ćemo se sa našim tijelom, učiti kako se uzemljiti, biti prisutni, protočni sa svim onim što već jeste u nama spoznavati kad smo u obrani a kad smo povezaniji sa sobom, koja iskustva su oblikovala naša uvjerenja, naše tijelo i psihu.

Koristit ćemo tehnike disanja, pokretanje tijela na ugodan i siguran način, meditacije – vizualizacije.

Potrebno je ponijeti nešto za presvući se, u čemu se možete slobodno kretati – slojevito, bocu vode i čarapice ili plesne cipelice.

Za radionicu prijave su otvorene do 13.06.2020. subota.

Prijave su obavezne zbog ograničenog broja sudionika.

Prijaviti se možete na 091 586 8107 ili

oledrutter@yahoo.com ili na messenger.

Cijena radionice je 300 kuna

Radionice održavam ispred škole Centar za Integrativni Razvoj – CIR, u kojoj predajem i asistiram a u Dubrovniku sam i voditelj CIR – Dubrovnik škole.

Više o meni na O MENI

Više o školi www.cir.hr

Vaša Olivera