RADIONICA DUBROVNIK: Sram spram osobne moći i užitka
15877
post-template-default,single,single-post,postid-15877,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

RADIONICA DUBROVNIK: Sram spram osobne moći i užitka

DUBROVNIK
Datum: 11.01.2020. SUBOTA
Sat : subota od 14.00 do 18:00
Adresa : Po prijavi

Sram, krivnja i strah su najštetniji osjećaji  po naše tjelesno, emocionalno zdravlje i osjećaj samopouzdanja. Oni su ubojice našeg gušta, sposobnosti prepuštanja, povjerenja u sebe i svijetu  koji nas okružuje.

Ali sram je specifičan po tome što se uvuče u svaku našu poru i grize nas iznutra kao nekakav otrov protiv kojeg je nemoguće se boriti. Ono što je još gore uništi našu sposobnost za samoregulaciju i obranu.

Sram se prožme kroz sve sfere našeg bivanja. U partnerskim odnosima se osjećamo nedovoljno dobrim, manje bitnim i nevažnim i koči nas u povjerenju. U poslu nas sram može kočiti da izrazimo svoje kvalitete i potrebe za rastom, stvara osjećaj nekompetentnosti. U društvu, socijalnim odnosima nas može dovesti do osjećaja da nemamo pravo na svoje mjesto i pripadanje, možemo se osjećati kao vanzemaljci. U odnosu sa svojom djecom gdje želimo biti njihov oslonac, primjer hrabrosti i slobode izražavanja, možemo zrcaliti nesigurnost i uvelike utjecati na njihov osjećaj vrijednosti.

Kroz radionice, interaktivne vježbe, istraživat ću s vama gdje je korijen vašeg srama i gdje propadate u nemoć. Istraživat ćemo kako je utjecao na naš identitet, osjećaj sebe, autonomiju, našu osobnu moć i spontani gušt i užitak. Koliko se dobro osjećamo u svom tijelu i kako ga doživljavamo? Da li mogu biti sexualno biće a da ne prelazim svoje ni tuđe granice?  D li mogu izražavati svoje misli, potrebe i osjećaje bez straha i srama da ću biti odbačena zbog njih? Imam li pravo biti snažan/snažna a da se ne osjećam previše za druge?

Radit ćemo na različitim segmentima srama i istraživati njegov korijen ali i pronalaziti puteve za izaći iz njega. Vi ste osoba koja će na radionici odrediti koliko želite izaći sa pričama o svom sramu i na kojoj vrsti srama želite raditi.  Izražavat ćete gdje želite više osjećaj sebe bez zakočenosti. Koje obrasce ponašanja ne želite ponavljati jer znate da su loši za vas.

Za radionicu je potrebna samo vaša iskrena želja i znatiželja za sebe. Potrebno ja da odlučite da zaslužujete bolje za sebe. S toga, počastite sebe na početku ove godine iskrenom namjerom, vremenom i brigom za svoje zdravlje i osjećaj sebe i prijavite se za radionicu.

Ovu radionicu vodim ispred škole CIR – Centar za Integrativni Razvoj – Dubrovnik, gdje radim kao voditeljica i predavačica, a u Splitu kao asistent – predavač. Škola je primarno namijenjena za osobni rast i razvoj ali i za one koji žele se educirati za buduće terapeute po CIR metodi.

Po zanimanju sam Integrativni- tjelesno orijentirani terapeut po metodi CIR-a i radim i kao individualni terapeut u Splitu i Dubrovniku.

Za ovu radionicu prethodi i javno predavanje sa ovom temom koju ću održati u četvrtak 9.1.2020. u Narodnoj knjižnici – Saloča od zrcala, Dubrovnik sa početkom u 18.00 sati. Dobro došli ste.

Za radionicu je obavezna prijava najkasnije do 10.1.2020. petak navečer.

Adresa po prijavi. Cijena radionice je 300 kn.

Prijaviti se možete na mob: 091 586 8107, ili na moj mail : oledrutter@yahoo.com

Više o meni na O MENI

Više o školi www.cir.hr

Vaša Olivera