PREDAVANJE DUBROVNIK: Zadovoljstvo je unutarnji posao
15873
post-template-default,single,single-post,postid-15873,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

PREDAVANJE DUBROVNIK: Zadovoljstvo je unutarnji posao

DUBROVNIK
Datum: 28.11.2019. ČETVRTAK
Sat : 18:00
Adresa : Narodna knjižnica Saoča od zrcala , Od Puča 6

Neuroza je najčešći simptom koji većina osjeti kao nelagodu, odnosno kao strah od izražavanja svoje istine. Većina nas ima ideju da takvi kakvi jesmo, nismo dovoljno dobri i da nemamo pravo na samoizražavanje. Odnosno, da se moramo više potruditi, dati od sebe, prilagoditi se drugima i možda jednog dana i zadovoljimo sva naša i tuđa očekivanja. Taj stalni sukob unutar nas, stvara frustraciju koja se nagomilavanjem pretvaraju u neurozu.

Neuroza se u tijelu manifestira kao kronična napetost,tjeskoba, depresija, anksioznost i u konačnici kao panični napad. Potiskivanjem naših emocija, naše istine i prilagodbom na okolinu stvaramo obrane koje su nam u odrastanju pomogle da preživimo u svijetu odraslih. Međutim, i danas kao odrasle osobe mi po naučenom obrascu ponašanja i dalje živimo u strahu od odbacivanja. Taj razdor u nama stvorilo je bol koja se manifestira kao bolest na tjelesnoj razini, emocionalnoj otuđenosti i psihičkom nezadovoljstvu.

Zadovoljstvu svi težimo. Zadovoljstvo je usko povezano i sa potrebom za osjećajem slobode koju ne znamo kako to sebi dati. Zadovoljstvo nam daje osjećaj lakoće, bivanja u tijelu, osjećaj ispunjenosti, sigurnost, osjećaj da smo dobro. Za mene je zadovoljstvo osjećaj u tijelu, da mi je ugodno biti u njemu, osjetiti sve emocije i ne ostati zarobljena u emociji, već ploviti kroz njih.

Zadovoljstvo mi je biti u stvarnom kontaktu s prijateljima, s obitelji, u poslu, vidjeti i prihvatiti sve ono što jeste. Što je za vas zadovoljstvo? Da li je to uspjeh na poslu, dobar izgled, puno zabave i smijeha, sretan brak ili vaša djeca? Kako i gdje ga osjećate u vašem tijelu? Koliko se možete prepustiti i ostati u tom zadovoljstvu? Imate li osjećaj da ga ne zaslužujete ili da ste oholi što želite toliko zadovoljstva ? Je li vas strah da bi mogli biti kažnjeni zbog zadovoljstva?

Jeste li osjetili nelagodu dok čitate ova pitanja? Imate li osjećaj kao da se javlja čudovište iz ormara i sve zadovoljstvo je polako iščeznulo. Pitate li se odakle to čudovište? Kakvog je oblika, snage i kome pripada? Zašto se javlja i ima toliku moć i zašto se opet osjećate kao dijete koje se treba braniti?
Na predavanju ćemo govoriti o nastanku neuroze, kako se manifestira na svim našim razinama (tjelesnim, emocionalnim, psihičkim i duhovnim). Govorit ćemo o putu samorazvoja i iscjeljivanja kroz metodu praktičara Integrativne- tjelesno orijentirane metode CIR škole ( Centar za Integrativni Razvoj).

Prijava i Vaš email možete ostaviti na linku ispod :
ONLINE PRIJAVA

Prezentaciju predavanja Ćakula TV Jadran 22.10.2019.
VIDEO ,

Vaša Olivera