PREDAVANJE Dubrovnik-Kako zacijeliti povrede iz djetinjstva
15842
post-template-default,single,single-post,postid-15842,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

PREDAVANJE Dubrovnik-Kako zacijeliti povrede iz djetinjstva

Kako zacijeliti povrede iz djetinjstva u odrasloj dobi, metodama tjelesno orijentirane terapije (CIR metoda)

Datum : 26.09.2019.

Vrijeme : četvrtak, 26.09.2019.od 18:00

ADRESA: NARODNE KNJIŽNICE GRAD
Od Puča 6, Dubrovnik

Kada pričamo o nekoj osobnoj problematici koja nam se u životu stalno iznova vraća u različitim odnosima i situacijama, osjetimo bespomoćnost i frustraciju našeg Unutarnjeg djeteta. Neovisno o tome koliko nam je godina svi mi imamo Unutarnje dijete ali ga nismo svijesni. Nekada okolina  prepozna i zrcaliti prisutnost Unutarnjeg dijeteta kod nas i kažu nam”Ponašaš se kao dijete od pet godina” ili “Imaš dušu dijeteta”.

Vrlo često iz pozicije nezrelog unutarnjeg dijeteta  donosimo odluke i ulazimo u kontakte koji nisu dobri za nas. Rezultati takvih odnosa su autodesruktivne/destruktivne i vode ka nezadovoljstvu, depresiji, ovisnostima, osjećaju nesigurnosti, anksioznosti, agresiji i sl.

Naše Unutarnje dijete je puno više od nezrelosti. Ono ima cijeli dijapazon intenzivnih osjećaja – radosti i boli, sreće i tuge. Unutarnje dijete funkcionira u modusu desne strane mozga: postojanja, osjećanja i doživljavanja. Zanemarivanjem naših potreba, osjećaja, viđenja i uvažavanja  našeg Unutarnjeg dijeteta, mi se odrčemo najboljih dijelova sebe. Vrlo često zanemarujemo i negiramo sebe/Unutarnje dijete onako kako su to činili odrasle osobe u našem djetinjstvu.

Ako smo kao dijeca imala iskustvo napuštenosti, podređenosti, kritiziranosti ili zanemarivanja, često u odrasloj dobi projeciramo na druge da će nas povrijediti a nesvijesni da sami sebe napuštamo.

Iz straha da ne doživimo ponovo povrede iz djetinjstva, razvijamo potrebu za savršenstvo i na taj način još više se udaljimo od Unutarnjeg dijeteta.

Naše Unutarnje dijete ima kvalitete  kao što su: kreativnost, razigranost, znatiželju, nesputanost, veselje, privrženost, taktilnost, nježnost, upornost, prisutnost I još puno toga. Ovo su kvalitete koje naša odraslost treba ako želimo više osjećaja slobode, odvažnosti, ljubavi i novina u životu. Korijen odraslosti treba srce i krila dijeteta.

Dok ne steknemo namjeru da učimo od svojeg Unutarnjeg djeteta, nećemo izliječiti unutarnju izolaciju, bol, odbačebnost, neviđenost i nećemo postati cjeloviti.

Osjećamo se samima kad nismo povezani sa sobom, a onda se osjećamo osamljeno jer se nemožemo povezati sa drugima. Ne možemo voljeti druge ništa više nego što volimo sebe i ne možemo prihvatiti tuđu ljubav dok ne prihvatimo vlastitu. S toga, dođite na predavanje i saznajte kako upoznati, prihvatiti i zavoljeti svoje Unutarnje dijete. Povedite svoje radoznalo dijete i učite kako od njega možete naučiti puno o sebi o stvarnom JA.

 Centar za integrativni razvoj je prva škola koja se bavi područjem osobnog razvoja kroz  četvorogodišnji program integrativne – tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti u Hrvatskoj i u ovome dijelu Europe.

Ovo javno predavanje je ujedno i najava za otvaranje škole Centar za Integrativni Razvoj (CIR) Dubrovnik. Za sve koji žele više saznati o mom osobnom radu ili vas samo zanimaju tehnike na koji način možete sebi pomoći kada govorimo o rascjepu sa Unutarnjim djetetom, ovo je predavanje I radionica koju ću održati na ovu temu upravo za vas.

Za radionicu koja se naplaćuje je potrebna prijava najkasnije do 27.09.2019 do 17:00 sati.

Za sve informacije možete me kontaktirati na 091 586 8107 ili putem E-maila: oledrutter@yahoo.com

O CIR školi www.cir.hr

Vaša Olivera